top of page

🗓 april 23, 2021

💩 I ett läckt dokument som beskriver en rad överträdelser framgår det att Amazon-förare bland annat urinerat i flaskor för att hinna slutföra sina rutter i tid. Dokumentet, som skickades in av en anonym anställd i delstaten Pennsylvania, har offentliggjorts av nättidningen The Intercept. Tillsammans med dokumentet bifogade samma medarbetare även ett mejl från en områdeschef, som i sin tur tillrättavisar de anställa efter att ha upptäckt avföring i Amazon-väskor.

 

🚨 I mejlet framgår det att överträdelsen är ”det tredje tillfället under de senaste två månaderna där väskor har återlämnats till stationen med bajs inuti”. Fastän de har överseende med att förarna kan ha svårt att hitta toaletter under tiden de levererar, skriver områdeschefen att beteendet är oacceptabelt och att den anställde kan komma att ställas till svars. Mejlet avslutades med en uppmaning där samtliga medarbetare väntades bekräfta att de tagit del av innehållet.

 

☹️ Kritik mot Amazon har även kommit från ett annat håll. En stämningsansökan lämnades in av en anställd vid ett Amazon-lager, där det framgår att arbetsgivaren inte gett sina anställda lunchraster på 30 minuter. Enligt uppgifter från käranden ska medarbetarna dessutom ha tvingats ha sina walkie-talkies på under sin lunchtid ifall en situation skulle uppstå. I skrivande stund har Amazon inte kommenterat ärendet.

 

🌐  Polisutdraget om urin-överträdelsen som The Intercepts publicerade finns i följande länk: https://www.documentcloud.org/documents/20527082 

Amazon hamnar i blåsväder efter nya uppgifter
bottom of page