top of page

🗓 mars 16, 2021

🕵🏼‍♂️ I ett blogginlägg skriver Google att de från 2022 kommer att sluta sälja annonser baserade på användarnas surfhistorik.

 

💬 Googles produktchef, David Temkin, skriver i inlägget att beslutet har att göra med ”en försvagning av förtroende”. En studie från Pew Research Center inkluderas i förklaringen, där det framgår att 72 procent av de förfrågade deltagarna upplever att nästan allt de gör online spåras av annonsörer, techbolag eller andra företag. Närmare 81 procent av deltagarna uppgav att de potentiella riskerna de möter på grund av datainsamlingen överväger fördelarna.

 

📣 Temkin hävdar att om digital reklam inte utvecklas för att ta itu med den växande oron som människor har om deras integritet så ”riskerar vi framtiden för den fria och öppna webben”. Google har av den anledningen tagit bort stöd för tredjepartscookies från deras webbläsare Chrome, samtidigt som de kommer att sluta använda teknik för att spåra enskilda användare när de surfar på nätet.

 

⛔️ Beslutet kan ses mot bakgrund av den växande kritiken mot både Google och Facebook, som på grund av sin dominans fått se striktare regleringar mot sig.

Google slutar sälja personliga annonser
bottom of page