top of page
Romanos
Investerar
Morris Romanos

Bakgrund

Jag är en man med många intressen. Bortsett från börsen har jag en passion för det skrivna ordet – med poesi och romanskrivning

i spetsen. I skrivande stund studerar jag på Stockholms universitet. där jag siktar på en andra examen i LitteraturvetenskapC-uppsatsen, samt en termin som utbytesstudent i North Carolina, USA återstår. Jag har sedan 2018 en kandidatexamen i Medie- & kommunikationsvetenskap från Södertörns högskola.

Som ni ser har mitt intresse för ekonomi och börsmarknaden inget med mina akademiska ambitioner att göra. Visserligen ska alla ekonomer begripa sig på hur världen fungerar från ett ekonomiskt perspektiv, men man behöver inte vara en ekonom för att för den delen förstå marknadens förutsättningar.

Till en större del av min fritid umgås jag mycket med min mor och syskon, och eftersom jag är en efterföljare till Jesus Kristus spenderar jag även min tid med mina trossyskon. 

Andra passioner som har präglat min kreativitet är matlagning (mitt Instagram-konto kan intyga om det!) men även filmskapande. Ett av mina mål i livet är att filmatisera det jag har skrivit. Många passioner och intressen har jag som jag mer än gärna visar upp på Stories – så om du vill lära känna mig mer, se till att följa mitt privata konto, @morris.romanos, på Instagram!

En bitterljuv tajming

Efter att ha investerat i fonder under tre år var det först i samband med utbrottet av COVID-19 som jag övergick från att vara en passiv till en aktiv investerare. Från tidig sommar 2017 till våren 2020 hade min fondutveckling stigit 50%, för att sedan backa 45% (!) under knappt en månad när  börsen blödde som mest i mars.

Vad detta resulterade i var en intensiv djupdykning i börsmarknaden: Vad är för- och nackdelarna med aktier kontra fonder? Hur kommer det sig att aktier är mer volatila än fonder? Svaren på dessa, och så många andra frågor medförde givetvis en rad förändringar i min portfölj (håll koll på min portfölj-flik som jag ständigt uppdaterar!).

Men vad beträffar detta projekt är att jag förkovrade mig i en massvis kunskap som jag mer än gärna ville göra något åt. Ett flertal bekanta till mig hörde av sig med en vilja att lära sig om aktier och börsen. De sammanlagda timmarna som jag spenderade på att förklara det grundläggande i ekonomi gav mig kort därpå idén: varför inte starta en plattform där både tillgången till informationen, men även räckvidden av den, effektiviseras?

Genom enkla-att-förstå artiklar ligger det i mitt intresse att förmedla kunskap som varje långsiktig investerare bör besitta. Med det sagt, se till att prenumerera för att inte gå miste om kommande artiklar!

Följ även @romanos.investerar på Instagram för att ta del av: nyheter från börsen; mina köp- och sälj av aktier; min portföljutveckling som jag uppdaterar varje vecka, månad och kvartal; utlottningar i pengar som varje vinnare kan köpa aktier för; kvartalsrapporter från dina favorit bolag; och inte minst bolag som du vill att jag ska bevaka och skriva om!

bottom of page