top of page

🗓 april 30, 2021

🏆 Samsung återtog tronen från Apple som världens största smartphonetillverkare under årets första kvartal. Enligt analysfirman Canalys stod Samsung för en femtedel av den globala smartphone-försäljningen.

 

📈 Det sydkoreanska företaget levererade 76,5 miljoner enheter under januari-mars – en försäljning som motsvarar 22% av smartphone-marknaden. I sin kvartalsrapport, som släpptes igår kväll, skriver Samsung att den starka försäljningen leddes av deras flaggskepp, Galaxy S21.

 

📉 I kontrast till sin konkurrent levererade Apple 52,4 miljoner iPhones under samma period. Fastän det amerikanska företaget sjönk till andra plats, med en marknadsandel på 15 procent, rekordsålde de i Nordamerika, Kina, Indien och Japan. Canalys rapporterar att iPhones 12 Pro Max var toppsäljaren i USA.

 

😟 Analysfirman skriver dessutom att försäljningen av smartphones har ökat markant under det senaste året, i takt med att människor stannat och arbetat hemifrån. Däremot befarar många analytiker att försäljningen kan sjunka under det kommande kvartalet. Anledningen till det beror på den globala bristen på halvledare, som är en kritisk komponent i tillverkningen av smartphones.

 

💸 Apple bekräftade i onsdags att bristen på chip kan komma att kosta företaget ca 3-4 miljarder dollar i förlorade iPad- och MacBook-intäkter under nästkommande kvartal.

Samsung petar Apple som största telefont
bottom of page