top of page

🗓 maj 4, 2021

💬 Enligt nyhetssajten Bloomberg har Spotify planen att ge sig in i liveljud-branschen. Det svenska företaget syftar till att anställa över hundra personer, och har enligt källor börjat samtala med talanger om ett exklusivt samarbete.

🗣 Bakgrunden till Spotifys nya ambition ska ses i ljuset av den nya marknaden som både Clubhouse och Discord populariserat, där användarna tillåts chatta med varandra genom ljudmeddelanden. I ett tidigare drag för att kapitalisera på den växande marknaden köpte Spotify i slutet av mars upp Locker Room – en app som sportjournalister och fans använder för att diskutera händelserika matcher inom sportvärlden. Eftersom Locker Room är en sport-relaterad app kommer Spotify utvidga dess intresseområden till popkultur och musik, skriver Bloomberg.

 

🎼 Att det svenska företaget vill dominera alla aspekter av online-ljud bör inte komma som en chock då de redan driver den största on-demand musiktjänsten i världen. Spotify har på sistone spenderat över 1 miljard dollar på att köpa upp podcastingföretag, och har själva lagt till mer än 2 miljoner podcasts till sin plattform.

Spotify satsar på liveljud – anställer över 100 personer
bottom of page